مرکز تجارت بین الملل منطقه آزاد انزلی

تاریخچۀ تجارت بین‌المللی

تجارت بین المللی، اگرچه امروزه به عنوان یکی از حرفه‌های داغ و پرسود هزاره جدید شناخته می‌شود، اما به عنوان یک مفهوم جدید قابل تلقی نیست. در واقع، تاریخچه تجارت بین المللی به دوران قدیم بازمی‌گردد. در قرن 17، کشتی‌های قایقرانی سریع به‌نام Clippers با خدمه، به حمل و نقل چای از چین و ادویه‌جات از هندشرقی به کشورهای اروپایی مشغول بودند. حتی در قرون 14 و 15 میلادی، با ظهور مارکو پولو، کاروان‌های بزرگ محموله‌های ابریشمی و ادویه‌جات از یک نقطه به نقطه دیگر جهان حرکت می‌کردند.

با عودت به دوران‌های باستانی، مشاهده می‌شود که حتی در بین قبایل بدوی نیز تجارت وجود داشته است. همواره گروه‌ها، مناطق، یا کشورها محصولات و خدماتی داشته‌اند که توسط دیگران در اقصی نقاط جهان مورد تقاضا قرار می‌گیرند.

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، تجارت بین‌المللی نه تنها به لحاظ سودآوری و رضایت شخصی ارتقاء یافته است بلکه از نظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است. این پیشرفت‌ها باعث ارتقاء ارزش و کارآیی تجارت بین‌المللی شده و تأثیرات گسترده‌ای را در عصر صنعتی امروز دارد.

تجارت بین‌المللی به دلیل مزایای فراوانی که به کشورها ارائه می‌دهد، در طول سال‌ها رشد چشمگیری داشته است. این نوع تجارت شامل مبادله خدمات، کالاها و سرمایه بین کشورها و مناطق مختلف است و بخش مهمی از تولید ناخالص داخلی کشورها را تشکیل می‌دهد. این به‌عنوان یکی از منابع اصلی درآمد برای کشورهای در حال توسعه نیز شناخته می‌شود.

برای دریافت مشاوره فرم زیر را لطفا پر کنید.

برخی از مزایای مهم تجارت بین‌المللی

استفاده از خدمات مشاوره در زمینه بازرگانی بین‌المللی به مشتریان کمک می‌کند تا از بین انواع محصولات موجود، یک محصول خاص را با توجه به ارزیابی دقیق بازار فروش در کشور انتخاب و خریداری کنند. این انتخاب هوشمندانه محصولات مناسب بازار، به رشد اقتصادی و تامین نیازمندی‌های بازار کمک مؤثری می‌کند.

تجارت بین‌المللی به بهبود بهره‌وری در تولید کمک می‌کند، زیرا کشورها سعی دارند روش‌های بهتر تولید را برای کاهش هزینه‌ها به کار بگیرند و در رقابت جهانی پایدار باقی بمانند. کشورهایی که توانایی تولید محصولات خود را با کمترین هزینه دارند، می‌توانند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.

بنابراین، ایجاد انگیزه برای تولید به روش‌های مؤثر تر انجام می‌شود، که به بهبود استانداردهای محصولات کمک می‌کند و به مصرف‌کنندگان امکان مصرف محصولات با کیفیت را فراهم می‌آورد.

در مزایای دیگر تجارت بین‌المللی می‌توان به ایجاد اشتغال بیشتر از طریق تأسیس صنایع جدید اشاره کرد که به تأمین نیازهای مختلف کشورها کمک می‌کند و این به کاهش نرخ بیکاری نیز کمک می‌کند. همچنین، تجارت بین‌المللی به یک کشور این امکان را می‌دهد که کالاهایی را که در داخل مرزهای خود تولید نمی‌کند یا تولید آن ممکن است هزینه زیادی داشته باشد، از طریق واردات به صورت ارزان‌تر به دست آورد.

برنده یا بازنده در تجارت بین المللی

  • ورود به عرصه تجارت بین‌الملل، اغلب با فرآیندهای واردات یا صادرات برای شرکت‌های کوچک و متوسط شروع می‌شود. اما، در مرحله ابتدایی، نیاز به بازاریابی فعّال، دانش فنی کامل، و تجربه کافی وجود دارد. این به این معناست که ورود به حوزه بازرگانی بین‌المللی همراه با چالش‌هایی است که می‌تواند جدیاً به منافع شما در بازارهای جهانی آسیب بزند.

    هرچند که فرآیند بین المللی شدن می‌تواند برای شرکت‌ها به عنوان یک راهبرد کلان منجر به کاهش هزینه (انتقال)، دستیابی به تمایز در بازار (صادرات)، و گسترش نقاط قوت اصلی نظیر مزیت‌های رقابتی، باشد و در واقع یکی از عوامل کلیدی برای رشد محسوب می‌شود.

    با این وجود، به دلیل موانع تجاری، مشکلات فنی، کمبود تجربه و دانش، یا نادانی در مواجهه با مراودات تجاری، این پروسه ممکن است با شکست و از دست دادن سرمایه و زمان به پایان برسد. بنابراین، درحالی‌که مزیت‌های بین‌المللی شرکت‌ها را تقویت می‌کند، به مدیریت دقیق این چالش‌ها نیز توجه ویژه‌ای لازم است.

خدمات بازرگانی حرفه ای برای رسیدن به تجارت بین المللی موفق

در دنیای پیچیده امروزی، تجارت بین‌الملل به عنوان یک حوزه حیاتی و حیاتی برای هر کشور، به خصوص با توجه به مزایای فراوان آن، به شمار می‌رود. این صنعت یکی از حوزه‌های بسیار تخصصی است که برای تمام کشورها ضروری به نظر می‌آید. یکی از بخش‌های اساسی تجارت بین‌الملل، ارائه خدمات بازرگانی به تاجران و بازرگانان در کشور مبدأ یا مقصد است.

برای موفقیت در این زمینه، داشتن دانش کامل، تجربه کاری، و شناخت دقیق از قوانین تجارت بین‌الملل، اصطلاحات تجاری بین‌المللی (Incoterms) و قوانین محلی کشورهای درگیر در تجارت، امری ضروری است. این شامل مسائل گمرکی، فرآیند ورود و خروج کالاها، سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت دولت‌ها از سرمایه‌گذاران می‌شود.

کاسپین پورت، با توجه به اشراف و آگاهی به این مسائل، به کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از تاخیرهای زمانی در تحویل کالاها و محموله‌ها به مقصد کمک می‌کند. به علاوه، تجارت بین‌المللی، هرچند با واردات یا صادرات شروع می‌شود، نیازمندی‌های زیادی از جمله بازاریابی، دانش فنی و تجربه است. حتی در این مرحله اول، موانع مختلفی وجود دارند که می‌توانند به خطر منافع شرکت در بازارهای جهانی بیافتند. بنابراین، در مدیریت دقیق این چالش‌ها، کلید موفقیت در حوزه تجارت بین‌المللی نهفته است.

مشاوره بازرگانی

  • خریداران و فروشندگان متقاضی واردات و صادرات کالاها، با استفاده از تخصص و تجربه عمیق تیم بازرگانی حرفه‌ای کاسپین پورت، می‌توانند از خدمات مشاوره بازرگانی برخوردار شوند. تیم خدمات بازرگانی کاسپین پورت با حضور در دفاتر استراتژیک به دنبال رفع نیازها و اطلاعات به‌روز مرتبط با تجارت بین‌المللی حرکت می‌کند.

    خدمات مشاوره بازرگانی کاسپین پورت عبارتند از:

    1. مشاوره رایگان در امور بازرگانی:
    توسط کارشناسان متخصص امور بازرگانی و گمرکی، با بررسی آخرین بخشنامه‌ها، قوانین و مقررات بازرگانی گمرکی کشور. این مشاوره به عنوان یک سرویس رایگان، با هدف اطلاع‌رسانی دقیق و به‌روز به افراد متقاضی ارائه می‌شود.

    2. برآورد و اعلام کلیه هزینه‌های حمل و ترخیص کالا:
    با بررسی ارزش کالا، تعرفه‌های قانونی، و سایر جزئیات مرتبط، قبل از دریافت کالا در کشور مبدأ. این اطلاعات براساس پیش‌فاکتور، کاتالوگ، بروشور و سند‌های ارائه شده توسط خریداران و فروشندگان ارائه می‌شود.

    3. عقد قرارداد بر مبنای پیش‌فاکتور و اطلاعات ارائه شده:
    با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط طرفین، عقد قرارداد معتبری ایجاد می‌شود که به عنوان اساس محاسبه هزینه‌ها در نظر گرفته می‌شود.

    4. اعلام هزینه‌های حمل و ترخیص کالا به شرکای تجاری:
    ظرف مدت ۲۴ ساعت اطلاعات مرتبط با هزینه‌های حمل و ترخیص کالا به شرکای تجاری اعلام می‌شود، تا اطمینان حاصل شود که همه طرفین با جزئیات هزینه‌ها آشنا هستند.